Liza Vingerling

Liza Vingerling is een (klassiek) zangeres, zangdocente en logopediste. Liza vindt het leuk om in verschillende vakgebieden te werken en werkt zowel met volwassenen als kinderen. Ze houdt ervan om op te treden en om mensen te coachen.

Liza studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht van 2005-2011 bij Eugenie Ditewig. Zij haalde in 2011 haar Bachelor of Music with Honours met de afstudeerrichting educatie. Daarom is Liza naast klassiek zangeres ook gediplomeerd zangdocente. Liza volgde tijdens en na haar opleiding masterclasses bij Charlotte Margiono, Marcel Beekman, Alexander Oliver en Rudolf Jansen.

Liza is zelf groot operaliefhebber. Haar stem past ook prima binnen dit genre. Liza heeft een volle, donkere sopraanstem. Met 5 collega’s speelt en zingt zij in een eigen productie genaamd: Le nozze zonder figaro. Ook oratorium en lied passen bij haar omdat haar stem een warm geluid heeft. Liza zingt ook graag in kerken waar de muziek een bijzondere sfeer geeft. Omdat zij graag in kerken zingt, is zij geregeld te horen tijdens de Night of light in de Domkerk. Via deze link: night of light is een reportage van de e.o. te zien waarin Liza zingt.

Liza studeerde van 2005-2009 logopedie aan de Hogeschool Utrecht. Zij is sinds 2009 werkzaam bij Logopediepraktijk Kanaalstraat. Hier werkt zij met kinderen en volwassenen met allerlei stoornissen. Liza heeft de bijscholingen CVT en Laxvox gedaan binnen het vakgebied stem. Daarom kan zij ook een training Laxvox voor beginners geven.

Liza is gepassioneerd in het coachen van mensen met een specifieke hulpvraag. Op stemtechnisch gebied is zij breed onderlegd door haar logopedische kennis van de spreekstem en haar kennis van de zangstem. Zij heeft in februari 2017 ingevallen als dirigente bij Vrouwenkoor Medusa en in 2018 als dirigente bij het Leidsche rijnkoor. In 2019 gaf zij een workshop stemtechniek bij het Usko. Verder geeft zij regelmatig workshops en begeleiding bij projecten van Die kleyne luyden.

Verder geeft zij diverse cursussen op het gebied van stemgebruik en taal- spraakontwikkeling via o.a. Careformation. Ook is zij beschikbaar als persoonlijke stem- zangcoach. Via Zangles aan huis is inschrijven hiervoor mogelijk

2016_04_03_Figaro_090987